Skip to content

Varškėčiai be miltų ir be varškės

Šiame recepte varškėčiai ruošiami iš pilno grūdo kruopų, vietoje varškės naudojama sojų varškė (tofu). Tokie varškėčiai tinka veganams, vegetarams, netoleruojantiems kviečių glitimo, ir visiems, kas valgydami nori gauti maksimalią naudą sveikatai. 

Mintis išsikepti varškėčių kilo žvelgiant į iš po pusryčių likusios košės dubenėlius. Konkrečiai, buvo likę šiek tiek avižų grūdų košės ir bolivinės balandos. Šaldytuve buvo tofu sūrio be priedų ir datulių, tad receptas varškėčiams susidėliojo savaime.

Varškėčiai gavosi išorėje traškūs, o viduje minkšti, saldumui naudoti pasirinkau datules, tačiau puikiai tiks ir kiti saldūs priedai esantys jūsų namuose: klevų ar agavų sirupas, bananai, razinos, kokosų žiedų cukrus ir kiti. Nebijokite eksperimentuoti, tokius varškėčius galima kepti ir iš ryžių, kukurūzų ar sorų košės.

Keletas pastebėjimų dėl traškumo: jei norisi traškesnių varškėčių, dėkite mažiau virtų avižų ir daugiau žalių grikių. Taip pat traškumui įtakos turi kepimo laikas – didesniam traškumui kepkite su grill funkcija, apie 20-25 min. Atkreipkite dėmesį, kad kepant su grill funkcija, temperatūra visada turėtų būti 40 laipsnių žemesnė nei kepant įprastai.

Varškėčių be miltų receptas

  • 150 g tofu
  • 3 v. šaukštai bolivinių balandų košės (su kaupu)
  • 3 v. šaukštai avižų grūdų košės (su kaupu)
  • 4 v. šaukštai žalių grikių
  • 2 v. šaukštai avižų dribsnių
  • 2-3 v. šaukštai kokosų aliejaus
  • 80 ml vandens
  • 6-8 datulių
  • 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 arb. š. cinamono
  1. Įjunkite kaisti orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, jei planuojate kepti su grill funkcija, arba 200 l C jei kepsite paprastai.
  2. Dubenyje suberkite sausas kruopas (grikius ir avižas), kepimo miltelius ir cinamoną. Susmulkinkite viską galingu blenderiu.
  3. Į tą patį indą sudėkite košes, datules, kokosų aliejų ir vandenį. Viską sublendinkite, tačiau žemesniu nei vidutiniu režimu, kad susmulkinus vis dar būtų galima atpažinti skirtingas grūdų kultūras.
  4. Galiausiai, pirštais sutrupinkite tofu ir švelniai įmaišykite į masę.
  5. Kabinkite šaukštu ir dėliokite ant kepimo popieriaus.
  6. Kepti apie 20-25 min. arba kol gardžiai apskrus.
  7. Skaniausia patiekti su šviežiomis ugomis.

varškėtukai

Pilno grūdo varškėčiai

Tofu varškėčiai

Pakomentuok pirmas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.