Skip to content

Bazinis sveikesnių keksiukų receptas

Anksčiau jausdavau azartą gaminti veganiškus keksiukus pagal neveganiškų keksiukų receptą, t.y. aklai eksperimentuojant. Ir dažniausiai rezultatas gaudavosi išties geras! Šiandien gamindama sau keliu tikslą nebūtinai „vegan“, bet draugiškesni kūnui, sveikesni, maistingesni.  Gal kažką pritaikysite ir sau!

Baziniam receptui reikės:

  • 2 kiaušinių (rinkausi naminius)
  • 60 g kokosų aliejaus (ekologiškas, šalto spaudimo)
  • 200 g miltų (dėjau 100 g speltos ir 100 g avinžirnių miltų)
  • 1 šaukštelis sodos, nugesintos citrinos sultimis
  • 2-3 šaukštai cukraus (galima daugiau ar mažiau, priklauso nuo kitų pasirinktų priedų)
  • 100 ml kefyro (rinkausi ekologišką)
  • Šaukštelis cinamono (Ceilono)
  • Žiupsnelis druskos (Himalajų)

Papildomi priedai (su namine mėlynių uogiene ir lazdynų riešutais arba su šokoladu ir razinomis)

  • Mėlynių uogienės (kokie 3 geri šaukštai)
  • Smulkintų lazdyno riešutų
  • 15 g juodojo šokolado (ne mažiau 72 proc. kakavos, pas mane buvo 99%)
  • saujelė ekologiškų razinų

Kaip paruošti:

  1. Kiaušinius sumaišyti su kefyru, nugesinta soda ir cukrumi.
  2. Ištirpintą aliejų supilti į kiaušinių masę.
  3. Miltus, prieskonius berti į skystą masę, sumaišyti.
  4. Tešlą padalinti į dvi dalis, jei norite dviejų skirtingų skonių keksiukų.
  5. Pirmajam – suberti smulkintus lazdyno riešutus ir švelniai įmaišyti mėlynių uogienę, ne per stipriai, kad gautųsį marmurinė, o ne vientisa spalva.
  6. Antrajam – suberti smulkintą šokoladą ir razinas, išmaišyti.
  7. Keksiukų formoje išdėlioti popierines formeles ir dėti tešlos beveik iki pat viršaus.
  8. Kepti 180 C apie 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.

Pakomentuok pirmas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.