Skip to content

Grikiai su portobello grybais

Grikiai – viena sveikiausių kruopų: lengvai virškinama, neturinti glitimo ir visų dietologų pripažįstama kaip sveikas pasirinkimas kiekvienam. Mano supratimu, vienintelė bėda, kodėl žmonės jos nevartoja dažnai – nežino kad ji tinka ne tik ryto košei virti. Šiame recepte grikiai patiekiami su portobello grybais ir labiau primena gerai paruoštą rissoto, o ne košę. Taip pat tinka ir vegetarams ar veganams.

Namuose turėjau portobello grybų, tačiau jų kepti orkaitėje neturėjau nei laiko, nei noro. Todėl nusprendžiau pirmą kartą juos susmulkinti ir išbandyti patiektus su grikiais. Gavosi puikus ir kartu labai paprastas patiekalas, kurį paruošti netrunka daugiau kaip 20 minučių. Jei neturite portobello grybų,  galima juos pakeisti pievagrybiais, skonis bus panašus, tik valyti pievagrybius užtrunka kiek ilgiau.

Receptas:

  • ~180 g grikių kruopų
  • 3-4 vnt portobello grybo kepurėlių
  • šaukštas ghee sviesto
  • pora šaukštų pomidorų padažo
  • žiupsnis kumino
  • žiupsnis ciberžolės
  • žiupsnis rūkytos paprikos
  • žiupsnis žolelių prieskonių su česnaku
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • šlakelis tabasco padažo (galima keisti čili pipiriukais)

Eiga:

Kol verda grikiai pasiruošti grybus. Įkaitinti keptuvę, joje išlydyti ghee sviestą ir suberti kuminą ir ciberžolę, o jau po kelių akimirkų galima berti pasmulkintus portobello grybus. Įmaišyti pomidorų padažą ir kepti pamaišant apie 7-10 min. Galiausiai pagardinti rūkyta paprika, tabasco ir žolelių su česnaku prieskoniais.

Grikius suberti į lėkštę, o grybus išdėlioti ant viršaus. Rekomenduojama patiekti su mėgiamų salotų lapais ir raugintais agurkais.

Išeiga: 2 porcijos

grikiai su portobello

Patarimai:

  • virti grikius pasūdytame vandenyje ne ilgiau kaip 15 min., kad šie nesuvirtų į košę.
  • pomidorų padažą galima keisti šviežiais pomidorais ar papildomai pridėti mėgstamų žalumynų.

Pakomentuok pirmas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.