Skip to content

Nesaldūs grikių blynai

Dar vienas sveikuoliškas receptas su grikiais, kuris patiks ir grikių (ne)mylėtojams! Grikiai paruošti su raugintu agurku skoniu labiau primena bulvinius blynus nei mums įprastus grikius. Kas nebandėte, būtinai išbandykite ir būsite maloniai nustebinti.  Nesaldūs grikių blynai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei.

Kadangi naudojami žali (neskrudinti) grikiai, šiam patiekalui nereikia kiaušinių ar jų pakaitalų, kad blyneliai išlaikytų formą. Todėl patiekalas yra vegetarinis arba veganinis, priklausomai nuo pasirinkto garnyro. Nesaldūs grikių blynai puikiai dera tiek su grietine ar graikišku jogurtu, tiek ir su tahini padažu, avokadu bei salotomis.

Ingredientai:

  • 200 g neskrudintų grikių
  • 2 rauginti agurkai
  • druskos/pipirų pagal skonį
  • žiupsnelis ciberžolės
  • ghee sviesto kepimui

Ruošimas:

Šio patiekalo ruošimo eiga tokia paprasta, kad turint blenderį užtruksite vos keletą minučių. Į smulkinimo indą suberti norimą kiekį grikių, sudėti pasmulkintus raugintus agurkus ir prieskonius. Viską susmulkinti ir kabinant šaukštu dėti į riebalais pateptą įkaitintą keptuvę. Apkepti iš abiejų pusių užtrunka 7-10 min.

Išeiga: 2 porcijos

 

 

Nesaldūs grikių blynai

 

Patarimai:

  • keptuvę rinkitės nesvylančią arba kepkite ant nedidelės ugnies ir su šiek tiek daugiau aliejaus. Pati naudoju ketaus keptuvę.
  • patiekalui reikalingas blenderis, tačiau nebūtinai labai galingas, nes žali grikiai yra gerokai minkštesni už įprastinius (skrudintus). Jei jūsiškis visai silpnas, grikius prieš tai lengvai išmirkykite.

Pakomentuok pirmas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.