Skip to content

Kalabrijos makaronai

Apie ypatinguosius Kalabrijos makaronus pirmą kartą perskaičiau Pauliaus Jurkevičiaus knygoje „Staltiesės ritmu“ ir iškart panorau išbandyti. Recepte be alyvuogių aliejaus ir makaronų dominuoja česnakai ir aitriosios paprikos, tad valgomas šaltuoju sezonu šis patiekalas žada kaip reikiant pakurenti vidinį pečiuką.

Paguoda nemėgstantiems aštriai – burnos deginimą šiame recepte nuima šviežios petražolės ir sūris.

Jei neklystu, pats P. Jurkevičius užsiminė, kad šis patiekalas itin populiarus po visokių užsibuvusių švenčių ir daugiadienių, mat veikia ne ką prasčiau nei lietuviška kopūstienė. Aitriosios paprikos papildo vitamino C atsargas ir drauge su alyvuogių aliejumi valo kraujagysles, česnakas veikia kaip antioksidantas.

Ingredientai:

  • pora-trejeta skiltelių kapoto česnako
  • keletas ankščių aitriųjų pipirų (naudojau carolina reaper sėklytes (tik gerokai mažiau))
  • ~1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • Parmezano sūrio (tinka ir džiovintas varškės sūris)
  • šviežių petražolių (taip pat tinka raudonėliai ir kalendra)
  • ~300 g itališkų kietagrūdžių spaghetti (labiausiai tiks tie ant kurių pakuočių nurodoma virti bent 11-12 min.)

Ruošimas:

Į įkaitintą alyvuogių aliejų suberti smulkintus česnakus ir sutrupintas paprikų ankštis, įberti druskos. Vėliau suberti makaronus ir apibarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu ir pasirinktomis žolelėmis.

 

Kalabrija

Pakomentuok pirmas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.