Skip to content

Tofu sūrio kepsnys jūros dumblių lapuose

Patiekalas kvepiantis jūra, nors žuvies jame nė kvapo! Tofu sūrio kepsnys jūros dumblio lapuose labiausiai tinka valgyti pietums, kai virškinimo ugnis stipriausia. Sojų pupelių sūris (tofu) turi itin daug baltymų, o jūros dumbliai šį patiekalą praturtina omega-3 riebiosimis rūgštimis, antioksidantais ir yra turbūt geriausias žinomas jodo šaltinis. 

Kadangi tofu sūris dažniausiai parduodamas visai beskonis, jį vertinga pamarinuoti prieš kepant. Garnyrui labiausiai tiks ryžiai ar kuskusas. Žinoma, jei skaičiuojate kcal šį patiekalą galima valgyti vien su daržovėmis.

Receptas

Ingredientai (išeiga – 1 porcija)

 

 

 

 

 

 

 

Paruošimas:

  • Tofu sūrį padalinkite į dvi dalis (pjaukite horizontaliai išilgai) ir merkite marinuotis į sumaišytą garstyčių ir sojų padažo ruošinį. Palikite marinuotis bent valandą, pasirūpinę, kad sūris tolygiai būtų padengtas marinatu.
  • Nori dumblį pjaukite perpus taip, kad vėliau jums būtų patogu jį vynioti.
  • Prieš dėdami tofu, konditeriniu teptuku patepkite lakštą alyvuogių aliejaus ir likusio marinato mišiniu. Lapas turi pasidaryti lipnus.
  • Dėkite ant lakšto kraštelio pirmąjį tofu blokelį ir vyniokite. Galite papildomai užtepti marinato ant viršaus. Analogiškai elkitės ir su antruoju.
  • Kepkite orkaitėje 150C apie 20 min.
  • Patiekite su ryžiais ir daržovėmis.
  • Padažui galite sumaišyti pomidorų padažą su majonezu lygiomis dalimis. Jei norite, kad patiekalas būtų pilnai veganiškas, rinkitės veganišką majonezą.

Pakomentuok pirmas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.